keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Ensimmäiset 2 päivää takana

Työpaikkani on yleishyödyllinen yhdistys. Yhdistys myy käsitöitään ja tekijät saavat pienen korvauksen. Kuukausittainen korvaus on luokkaa 50-80 eur/kk. Loppuosa jää toiminnan rahoittamiseen. Yhdistys ei saa tehdä voittoa. Yhdistyksen perusti viisi henkilöä vuonna 2006 ja viimevuonna pidettiin suuret 10-vuotisjuhlat.

Maanantaista keskiviikkoon on työtoimintaa erilaisille ihmisille. Torstaisin on sosiaalista kanssakäymistä. Perjantaisin tehdään enimmäkseen kirjanpidollista ja suunnittelu työtä.

Asiakkaiden määrä vaihtelee vähän päivittäin. Yleensä on paikalla n. 10-15 ihmistä. Pikkubussi tuo ja vie osan asiakkaista kotoa. Osa kulkee tavallisella bussilla ja osan hakee omaiset.

Talossa asuu myös muutamia päihdeongelmaisia ihmisiä ympärivuorokautisesti. Heidän tehtävä on ylläpitää talon siisteyttä. Heidän kanssaan käydään yhdessä kaupassa niin, että ohjaaja on mukana ja maksaa ostokset. Asukkaiden täytyy pitää myös oma asuntonsa siistinä, mutta joskus ohjaajan on puututtava asioihin ja oltava siinä mukana.

Työkeskuksessa kudotaan kangaspuilla, kudotaan narutelineen avulla huiveja, tehdään erilaisia koristeltuja kortteja, kasseja yms. Puutyöpajassa tehdään puisia keittiövälineitä, koriste-esineitä, pannun alusia ja leluja.

Suurin osa ihmisistä on töissä 8-14 tai 8-15.

Yhdistyksessä työskentelee myös talonmies ja kirjanpitäjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti